Het digitale hoortoestel

De productopties uitgelegd

Getty Images

Digitale hoortoestellen zijn zeer geavanceerde instrumenten en voorzien van uiteenlopende functies. Voor het gemak lichten we de belangrijkste productopties toe.

Aantal kanalen

Hoe meer kanalen een hoortoestel heeft, hoe beter het aansluit op je gehoor. Voor de beste totaalprestatie kan het toestel zeer nauwkeurig op jouw situatie worden afgesteld.

Aantal programma's

Een programma is een instelling van het hoortoestel, speciaal gericht op de ontvangst van specifieke geluiden. Hoe meer programma’s, hoe meer luisteromstandigheden kunnen worden voorgeprogrammeerd. Bijvoorbeeld een programma voor vergaderingen of wanneer je je in (druk) gezelschap bevindt.

Automatische volumeregeling

Met de automatische volumeregeling worden harde geluiden automatisch gedempt en zachte geluiden automatisch versterkt.

Reductie fluitgeluiden

Rondzingen (ook wel 'piepen' of 'fluiten' genoemd) komt vooral voor bij oude analoge hoortoestellen. In bepaalde situaties kan dit echter ook optreden bij digitale apparatuur. Het rondzing-preventiesysteem vermindert dit hinderlijke verschijnsel automatisch.

Reductie van achtergrondgeluiden

De versterking van veel achtergrond- of omgevingsgeluiden wordt automatisch gereduceerd, zodat je beter in staat bent om specifieke geluiden te onderscheiden.

Spraakherkenning

Het hoortoestel met spraakgevoelige verwerking richt zich vooral op spraak. Spraak wordt door het hoortoestel herkend en krijgt voorrang op storende omgevingsgeluiden.

Ruime keuze uit kwaliteitstoestellen

Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een hoortoestel kun je bepalen hoe je dit toestel het liefst draagt. Je kunt kiezen uit twee stijlen, onder andere afhankelijk van de mate van je gehoorverlies en het gekozen type toestel.

1) In het oor
Hierbij zit het hoortoestel in je oorschelp of in het oorkanaal.
2) Achter het oor
Hierbij zit het hoortoestel achter je oor. Met een dun discreet slangetje is deze verbonden met je oorkanaal.

Auteur