Havermout-pompoenmuffins met chiazaad

Getty Images

Dit recept is voor circa 12 muffins.

Bereidingsduur 
75 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram pompoen
  • 1,5 kop havermout
  • 50 gram hazelnoten
  • 10 dadels
  • 2 eieren
  • 1 glas sinaasappelsap (vers)
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels chiazaad
  • 1 eetlepel honing
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje zout

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in halve manen en verwijder de pitten en de draadjes. De schil kan gewoon opgegeten worden, schillen is dus onnodig.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en kook deze 20 minuten.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C.
  4. Doe bijna alle havermout, hazelnoten, sinaasappelsap en baking soda in de keukenmachine en maal alles.
  5. Voeg dan de gare pompoen, de dadels, eieren, honing, en de speculaaskruiden toe.
  6. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit ook in de keukenmachine.
  7. Voeg als laatste een snufje zout toe en mix het geheel tot een homogeen mengsel.
  8. Schep het mengsel in de muffinvormen, besprenkel met wat havermoutvlokken en chiazaad en bak ze in 50 minuten gaar in het midden van de oven.
Auteur