Boekrecensie: het nieuwe Schijf van Vijf kookboek

Genieten van gezond eten

Getty Images

Genieten is volgens ons onmisbaar als je gezond wil eten. Het nieuwe kookboek Schijf van Vijf van het Voedingscentrum staat daarom vol lekkere recepten en tips die gezond eten makkelijk maken. Eet volgens de laatste wetenschappelijke inzichten!

Alles komt langs in het boek: van ontbijt tot avondeten en van tips om je water smaak te geven tot feestelijke hapjes. Daarnaast staan in het boek volop weetjes, tips voor stappen die je kunt zetten om gezonder te eten, persoonlijke verhalen en je ontmoet onze experts. En natuurlijk vertellen we ook meer over gezond eten met onze Schijf van Vijf.

Getty Images
Eten volgens de laatste wetenschappelijke inzichten

De Schijf van Vijf bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor je lichaam. Zo eet je dus helemaal up-to-date.

Gezond, betaalbaar en met aandacht voor het milieu

Producten uit de Schijf van Vijf vormen de basis voor de recepten. Denk aan lekker veel groente, fruit, volkorenproducten, vis, mager vlees en peulvruchten. We kiezen voor normale porties vlees en vis. Daarnaast variëren we volop met ei, tofu, peulvruchten en noten. We geven de voorkeur aan groente en fruit van het seizoen, met een lage milieubelasting en gebruiken uitsluitend duurzaam gevangen of gekweekte vissoorten. De porties zijn op maat, zodat je geen eten hoeft te verspillen. De gerechten zijn daarmee gezond en betaalbaar en je eet met aandacht voor het milieu.

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum