Veel verwarring over gezond eten

Getty Images

Nederlanders zijn geregeld in verwarring over wat gezond eten is en wat niet. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Voedingscentrum.

Uit het onderzoek onder 1046 Nederlanders van 18 jaar en ouder blijkt dat maar liefst 33 procent van de Nederlanders wel eens in verwarring zijn over eten.

Kun je een appel beter schillen omdat je anders bestrijdingsmiddelen binnenkrijgt? Krijg je puistjes van het eten van varkensvlees? Vooral jongeren tot 29 jaar geven aan in dubio te zijn: 48 procent van hen raakt af en toe of regelmatig in de war na gesprekken over wat wel of niet gezond is om te eten. Zij zijn ook de leeftijdsgroep die het meeste informatie zoekt over eten en die het meest anders over eten gaat denken.

Informatie over voeding
46 procent van de jongeren van 18 tot 29 jaar zoekt minimaal één keer in de week naar informatie over voeding. Dat kan een recept zijn, maar ook informatie over calorieën of tips om gezond te eten. Er wordt ook veel over voeding gepraat, met familie en vrienden maar ook met collega’s, op feestjes en op social media.
 
Zo bespreekt 15 procent van de jongeren dagelijks zaken omtrent voeding. Dat is bijna twee keer zoveel als andere leeftijdsgroepen. Jongeren zijn ook degenen die het vaakst verward zijn als het om eten gaat. Bijna de helft (48 procent) geeft aan af en toe of regelmatig in verwarring te raken door gesprekken over voeding. Dat geldt voor 33 procent van de overige leeftijdsgroepen.

Campagne
Het Voedingscentrum start vandaag met de campagne 'De waarheid op tafel'. Met de campagne wil het Voedingscentrum mensen aan de hand van veelgehoorde stellingen aan het denken zetten over voeding.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum