Pizza Margherita

Getty Images

Elise Gruppen en Nina de Bruijn zijn de oprichters van foodblog Chickslovefood.com. Na het skinny six, het 5 or less en het meal plannning-kookboek komen ze nu met een boek voor jonge ouders. In het boek vind je recepten met maximaal zes ingrediënten, die voedzaam en vers zijn, toegespits op kinderen. Hierbij alvast een voorproefje uit het boek.

Bereidingsduur 
45 minuten (plus 30 minuten rijzen)

Ingrediënten

  • 7 g gedroogde gist (1 zakje)
  • 1 kwart bloemkool
  • 425 g volkoren tarwemeel + extra om te bestuiven
  • 1 halve courgette
  • 8 el tomatensaus
  • 1 bol mozzarella

Bereiding

  • Meng de gist in 250 milliliter lauwwarm water en laat 10 minuten staan.
  • Rasp de bloemkool tot hele fijne korrels, dit kan met een handrasp of keukenmachine.
  • Doe het meel samen met een snuf zout, het gistmengsel, de geraspte bloemkool en 1 eetlepel olie in een mengkom en mix met een mixer of keukenmachine met deeghaken in enkele minuten tot een deeg. Dit kan ook met je handen, dan duurt het iets langer.
  • Haal het deeg uit je kom, kneed nog eens goed door, maak twee bollen en leg deze in een kom onder een theedoek. Laat de deegbollen een half uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Bestuif je werkvlak met wat meel en rol de bollen uit tot twee pizzabodems met een dikte van maximaal een halve centimeter. Prik er wat gaatjes in met een vork (behalve een centimeter aan de buitenkant, dit is je pizzarand).
  • Schil de courgette en maal fijn in een keukenmachine of met een handrasp. Roer de rasp door de tomatensaus en besmeer de bodem hiermee.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomatensaus.
  • Leg de pizza's op een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif de oven in.
  • Bak ze 15 minuten, tot de randen lichtbruin zijn.
Auteur