Video: hoe maak je broccoliquiche?

broccoliquiche
PuurGezond

Een heerlijke, smaakvolle quiche met broccoli en cherrytomaatjes. Lekker om zowel warm als koud te eten!

Aantal personen 
4 personen
Bereidingsduur 
30 minuten, oventijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor het deeg:
  • 225 gram kwark
  • 3 eetlepels olie
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • paneermeel
  • Ingrediënten voor de vulling:
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 600 gram broccoli
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eieren
  • 150 gram geraspte oude komijnekaas
  • 4 eetlepels slagroom
  • taart- of quichevorm van ca. 25 cm doorsnede

Bereiding

  • Roer in een grote kom de kwark los met de olie. Zeef er de bloem en het zout doorheen en roer goed door. Kneed er met koele handen snel een soepel deeg van.
  • Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap. Vet een taartvorm in met olie en druk het deeg erin uit. Bestrooi de bodem met paneermeel en zet de bodem tot gebruik in de koelkast.
  • Pel en snipper de knoflook en de ui. Maak de broccoli schoon en verdeel deze in fijne roosjes. Snij de steel in stukjes.
  • Verwarm de oven tot 200°C.
  • Halveer de tomaatjes en leg ze op een bakblik 10 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de oven.
  • Kook de broccoli ongeveer 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Schep de broccoli erdoor en laat iets afkoelen.
  • Klop de eieren met de room en versgemalen peper en zout los en schep de kaas erdoor.
  • Verdeel het broccolimengsel en de tomaatjes over de deegbodem en schenk het kaas-ei-mengsel erover.
  • Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in circa 30 minuten, bruin en gaar.
  • Garneer eventueel met wat rucola.

In plaats van komijnekaas ook lekker met een blauwaderkaas of met Friese nagelkaas.

Dit is een recept van PuurGezond.

Auteur