Röstibroodje hamburger

Getty Images

Elise Gruppen en Nina de Bruijn zijn de oprichters van foodblog Chickslovefood.com. Na het skinny six, het 5 or less en het meal plannning-kookboek komen ze nu met een boek voor jonge ouders. In het boek vind je recepten met maximaal zes ingrediënten, die voedzaam en vers zijn, toegespits op kinderen. Hierbij alvast een voorproefje uit het boek!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
40 minuten

Ingrediënten

  • 550 g zoete aardappels
  • 4 eieren
  • 4 bladeren sla
  • 1 avocado
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 hamburgers

Bereiding

  • Schil de zoete aardappels, rasp ze fijn met een handrasp of keukenmachine en schep in een kom.
  • Voeg een snuf peper en zout toe gevolgd door 2 eieren en roer goed door.
  • Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan en schep vier zoete aardappelhoopjes in de pan, die je platmaakt met een lepel zodat ze de grootte krijgen van een hamburger. Bak de rondjes aan beide kanten in zo'n 10minuten gaar. Je hebt in totaal acht rondjes nodig, dus je kan in een tweede koekenpan de andere vier maken.
  • Was ondertussen de sla en schil en snijd de avocado in parten.
  • Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat peper en zout.
  • Bak de hamburgers in een beetje olie in een koekenpanom en om zo'n 8 minuten.
  • Haal ze uit de pan en leg op een bord met aluminiumfolie erover, zo blijven ze warm.
  • Klop de 2 overige eieren los en bak een spiegelei in de koekenpan met een beetje olie.
  • Bouw nu de 'broodjes': begin met een röstirondje, leg daar een blad sla op gevolgd door de hamburger, de partjes avocado en een eetlepel yoghurt, een kwartspiegelei en maak af met een rösti. Herhaal voor de overige drie hamburgers.
Auteur