Net getest: Shoefresh opod

Snel weer frisse, droge schoenen

Shoefresh, de schoenverfrisser die reinigt én droogt
Shoefresh

Het grote nadeel van buiten sporten in de herfst is dat je er in ons land vaak natte voeten van krijgt. Verregende sportschoenen drogen langzaam en eenmaal opgedroogd ruiken ze meestal niet bepaald fris. De Shoefresh opod zou een einde maken aan dit ongemak. Gezondheidsnet testte deze schoenendroger.

Aangezien ik twee sportende, schoolgaande puberzonen heb, staan er in de bijkeuken altijd wel een paar natte schoenen uit te dampen. Je schoenen bij de verwarming zetten doet het materiaal geen goed, dus meestal probeer ik ze droog te krijgen door er krantenpapier in te proppen. Een dag later zijn ze vaak nog klam. En de geur zal ik hier maar niet beschrijven.

Oplossing?

Shoefresh zou hiervoor dé oplossing zijn. Het apparaat wordt kant-en-klaar afgeleverd en is heel eenvoudig in gebruik. Er zit geen handleiding bij om verspilling te voorkomen, maar online is een korte handleiding en uitlegvideo te vinden.

Drie programma's

De schoenendroger frist in twee stappen je vieze schoenen op. Stap 1 reinigt met Active Oxygen: dit pakt bacteriën en schimmels, zodat vieze geurtjes verdwijnen. Tijdens stap 2 worden de schoenen gedroogd met warme lucht. Met drie simpele knoppen stel je het programma in. Je kiest voor sport (zeer natte schoenen), sneaker (natte schoenen) of leather (leren schoenen). Als het gekozen programma klaar is, slaat hij vanzelf af.

Het is belangrijk om de Shoefresh opod in een goed geventileerde ruimte te plaatsen, zoals bijvoorbeeld een garage of bijkeuken. Zorg er ook voor dat de luchttoevoer - het rooster aan de achterkant - niet bedekt is.

De test

Tijd voor de test. Omdat het lang droog weer was, begon ik de test met schoenen die 'nat' waren van het zweet. De schoenen zijn al wat ouder en vaker gebruikt, dus fris ruiken ze niet meer. Hiervoor gebruikte ik stand sneaker. Het apparaat maakt weinig geluid en in de bijkeuken met de deur open ruik ik ook niks. Aan het eind van het programma slaat de Shoefresh vanzelf uit. De schoenen zijn droog en lijken inderdaad minder te ruiken. In de handleiding staat ook dat het bij oudere schoenen wat langer kan duren, voordat de zweetgeur minder is.

Niet lang daarna kwam de mogelijkheid voor een volgende test: mijn zoon ging op kamp en de regen kwam met bakken uit de hemel. Hele natte, doorweekte sportschoenen dus! Deze konden mooi op het programma sport. Na 60 minuten op 60 graden waren de schoenen al veel droger, maar nog niet volledig. Vervolgens nog even een half uur op sneaker gezet en toen waren ze wel helemaal droog. Dat zou normaal zeker twee dagen of langer gekost hebben. Kortom, de shoefresh is zeker een uitkomst!

Zelf uitproberen?

Wij zijn enthousiast. Ben jij ook benieuwd naar de Shoefresh opod? Je kunt hem nu 90 dagen gratis uitproberen. Meer informatie hierover vind je hier.

Shoefresh kost € 129,- en is hier te bestellen. Wij mochten hem kosteloos testen.

Auteur