Aardappel-sjalottenpuree

Getty Images

Door de sjalotten te stoven, smaakt deze aardappelpuree zoet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 100 gram sjalotten
  • 1 eetlepel olie
  • Ca. 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Pel de sjalotten en fruit ze glazig in de olie.
  3. Laat de sjalotten met een deksel op de pan 15 minuten stoven.
  4. Maak van de gare aardappelen met de hete melk een smeuïge puree.
  5. Schep de gestoofde sjalotten door de puree en maak het op smaak met peper en nootmuskaat.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen en snijboontjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram ongepaneerde varkensschnitzels
  • 250 gram paddestoelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram snijbonen

Ingrediënten over?

Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Voedingswaarden

Energie 
305kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
100 milligram
Auteur