Ajam ati boontjes

Getty Images

Dit kippenlevergerecht is licht pittig en combineert perfect met de sperziebonen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1/2 theelepel laos of gemberpoeder
  • 150 gram volkoren noedels
  • 200 gram kippenlevertjes
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Pel de ui en snijd hem heel fijn.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  4. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Fruit de sambal en de laos kort mee.
  6. Voeg de sperziebonen toe met weinig water en stoof de sperziebonen in ca. 10 minuten gaar.
  7. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Snijd de kippenlevertjes in stukjes.
  9. Bak de kippenlevertjes in de rest van de olie in 5 minuten bruin en gaar.
  10. Schep de kippenlevertjes door de sperziebonen en maak het geheel op smaak met een beetje ketjap. Geef de noedels erbij.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Voedingswaarden

Energie 
600kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum