Baba ganoush

Getty Images

Lekker op brood of toast

Aantal personen 
12
Bereidingsduur 
0-15 minten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel tahin, zonder zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel komijn of gerookt paprikapoeder
  • Paprikapoeder
  • 12 sneetjes volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Was de aubergine en verwijder het groene kroontje.
  2. Prik de aubergine aan alle kanten in met een vork. Leg de aubergine in een braadpan en sluit af met een deksel. Pof de aubergine op matig vuur in ca. 20 minuten gaar. De schil zal donker zijn geworden. Laat de aubergine in de gesloten pan afkoelen.
  3. Schep het vruchtvlees uit de schil.
  4. Pers het halve teentje knoflook er boven uit. Voeg de tahin, het citroensap en komijn of paprikapoeder toe en pureer het met de staafmixer tot een gladde saus.
  5. Maak het op smaak met wat peper en eventueel nog wat citroensap.
  6. Besmeer geroosterde sneetjes stokbrood met de baba ganoush en strooi er nog wat paprikapoeder over.

Voedingswaarden

Energie 
35kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum