Bleekselderijsalade met sesam

Getty Images

Appel en bleekselderij is een lekkere combinatie van fris en zoet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • ½ struik bleekselderij
  • 1 groene appel
  • 1 eetlepel tahin, zonder zout (sesampasta, natuurvoedingswinkel)
  • ± 1 eetlepel citroensap

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  3. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
  4. Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
  5. Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
  6. Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad er over.
  7. Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.

Menusuggestie

Lekker met vegetarische reepjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepel aardappelpuree

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
200 milligram
Auteur