Doperwtjes met gember

doperwten
Getty Images

Dit doperwtjesgerecht staat binnen een kwartier op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 bolletje gember op siroop
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram doperwtjes (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Snijd het gemberbolletje heel fijn.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  4. Fruit de bosui met de geraspte gember in de margarine zacht.
  5. Voeg de doperwtjes toe met een paar lepels water en de gember.
  6. Smoor de doperwtjes in een paar minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met een kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine kipfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Bewaar hele bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur