Gemarineerde tempé met spitskool

Getty Images

Voor de variatie

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels (rijst)azijn
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tempé
  • 1 kleine spitskool
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn. Was de rode peper. Snijd daarvan ¼ met de zaadjes heel fijn. Verwijder van de rest van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in reepjes.
  2. Meng de fijngesneden peper met de gember, de azijn en de ketjap manis en pers het teentje knoflook er boven uit.
  3. Snijd de tempé in blokjes en schep de marinade er door. Laat de tempé afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  4. Maak de spitskool schoon en snijd hem in repen. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Bak de tempé in de hete olie bruin. Voeg de spitskool en de reepjes rode peper kort mee. Voeg de marinade en wat water toe en stoof de groente in 5 minuten gaar. Strooi het sesamzaad er over.

Menusuggestie

Lekker met aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
900 milligram
Auteur