Gepocheerde grapefruit met basilicumijs

Getty Images

Verrassend anders!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 6 takjes basilicum
  • 4 bolletjes citroensorbetijs
  • 3 rode grapefruits
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels honing

Bereiding

  1. Was de basilicum. Houd 4 mooie topjes achter voor garnering. Knip de rest van de basilicum in reepjes.
  2. Laat het sorbetijs een beetje zachter worden en meng er de reepjes basilicum en door. Zet het ijs weer in de diepvries.
  3. Schil de grapefruits dik en snijd ze in dunne plakken.
  4. Verwarm de wijn met de honing en leg de grapefruitplakken erin. Warm de grapefruit een paar minuten mee. Laat afkoelen en verdeel over 4 borden. Schep een bolletje basilicumijs in het midden en garneer met de achtergehouden basilicum.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht linzenpaté met paddenstoelen en gepofte courgettes.

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
100 milligram
Auteur