Geroerbakte wortelen met peultjes

Getty Images

Peultjes en worteltjes zijn een heerlijke combinatie. Door ze te roerbakken en kort te stoven, behouden ze een bite.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram wortelen
  • 100 gram peultjes
  • 1 bosui
  • Stukje citroenschil
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in schuine plakken van 1 cm.
  2. Maak de peultjes schoon.
  3. Snijd het bosuitje in ringen.
  4. Snijd een stukje citroenschil fijn.
  5. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en roerbak hierin de wortelen enkele minuten.
  6. Voeg de peultjes, de bosui, de citroenschil en wat water toe en stoof de groente in ca. 7 minuten gaar.
  7. Maak de groente op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met gehaktballetjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
500 milligram
Auteur