Gevulde aardappelen

Getty Images

Een creatief aardappelrecept.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 4 takjes peterselie
  • 1 kleine ui
  • 150 gram rundergehakt
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1 volkoren beschuit
  • 1 theelepel gehaktkruiden zonder zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en hol ze met een mes uit tot een ‘bootje’.
  2. Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water.
  3. Was de peterselie en knip het klein.
  4. Pel de ui en snijd hem heel fijn.
  5. Doe het gehakt in een kom en meng er de peterselie, de ui, 1-2 eetlepels tomatenblokjes, de fijngemaakte beschuit en de gehaktkruiden door.
  6. Schenk de rest van de tomatenblokjes in een pan.
  7. Schik de voorgekookte aardappelen erin en vul de holtes met het vleesmengsel. Laat de aardappelen met de vulling met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met andijviesalade met tuinboontjes.

Hiervoor heb je nodig...

1 kleine struik andijvie
150 gram gedopte tuinbonen
2 eetlepels olijfolie
azijn

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes:
Bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum