Gevulde pannenkoeken met tomaatjes en gehakt

Getty Images

Hartig met gehakt.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 100 gram volkorenmeel
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • Ca. 400 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 prei
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 100 gram mager rundergehakt
  • Oregano of tijm

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem in een grote kom.
  2. Maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
  3. Voeg de helft van de melk toe en klop dit tot een glad beslag. Verdun dit met de rest van de melk.
  4. Laat het beslag een half uur staan en roer het nog een keer goed door.
  5. Bak van het pannenkoekenbeslag in een koekenpan met een antiaanbaklaag en een beetje margarine 4 pannenkoeken.
  6. Houd de pannenkoeken warm.
  7. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  8. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  9. Bak het rundergehakt in de margarine al omscheppend rul en gaar.
  10. Ba de prei mee.
  11. Warm kort de tomaatjes mee.
  12. Maak het mengsel op smaak met wat peper en oregano of tijm.
  13. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken en rol ze op.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Voedingswaarden

Energie 
700kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
700 milligram
Auteur