Gevulde witlofbladen

Getty Images

Zo uit het knuistje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 klein blikje maïskorrels
  • 4 radijsjes
  • 4 halve walnoten
  • 40 gram gorgonzola of andere blauwe schimmelkaas
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 4 grote witlofbladen

Bereiding

  1. Laat de maïs uitlekken.
  2. Snijd de radijs in stukjes.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Prak de Gorgonzola met de yoghurt en meng de maïs, radijs en noten er door.
  5. Was de witlofbladen en plaats ze op 2 borden.
  6. Vul de bladen met het mengsel.

Voedingswaarden

Energie 
180kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum