Indiase pompoencurry met kikkererwten

curry
Veggiereporter

Een heerlijke, verwarmende curry.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • stuk pompoen (ca. 500 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 eetlepels olie
  • ca. 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd de pompoen in blokjes.
  3. Maak de ui, de knoflook en de paprika schoon. Snijd de ui en knoflook in snippers en de paprika in repen.
  4. Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de specerijen zacht.
  5. Voeg de pompoen toe met wat water en stoof de pompoen 10 minuten.
  6. Spoel de kikkererwten in een zeef af.
  7. Voeg de paprika, de kikkererwten en de kokosmelk toe aan de groente en warm dit een paar minuten mee.
  8. Maak het op smaak met kleingesneden koriander.
  9. Geef de rijst erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. 

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
600 milligram
Auteur