Italiaans gevuld brood

Getty Images

Snel recept voor een lange (na)zomeravond.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 klein rond bruin- of volkorenbrood
  • 3 eetlepels tapenade met zongedroogde tomaatjes
  • 2 vleestomaten
  • 2 geroosterde paprika's (pot)
  • 100 gram gemengde sla
  • 150 gram gerookte kipfilet

Bereiding

  1. Snijd een kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
  2. Bestrijk het brood van binnen met 2 eetlepels tapenade.
  3. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snijd de paprika’s in repen.
  5. Snijd de kip in blokjes.
  6. Meng de sla met de stukjes tomaat, paprika, kip en 1 eetlepel tapenade.
  7. Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op.
  8. Snijd het brood in punten.

Voedingswaarden

Energie 
680kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
95 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2850 milligram
Auteur