Jonge kapucijnersoep

Getty Images

Een goedgevulde soep die snel op tafel staat.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 plakjes achterham
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 takjes selderij
  • 1 kleine pot of klein blik jonge kapucijners (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Snijd de ham in reepjes.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de ui in snippers.
  4. Spoel de kapucijners af in een zeef.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de prei kort.
  6. Bak de ham mee.
  7. Voeg de paprika toe met 250 ml water en de kapucijners.
  8. Breng dit aan de kook en kook de soep 5-8 minuten.
  9. Maak de soep op smaak met kleingesneden selderij en peper. Geef er het brood bij.

Ingrediënten over?

Selderij:
Wikkel de rest van de selderij in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
435kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum