Karbonade gevuld met kruiden

Getty Images

Back to basic

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • 1 bosuitje
  • 4 takjes selderij
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Snijd de karbonades aan de zijkant in zodat er een zakje ontstaat.
  2. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  3. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  4. Meng de helft van de bosui met de selderij en de mosterd. Vul hiermee de karbonades.
  5. Bak de karbonades in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de rest van de ringetjes bosui mee.
  6. Neem het vlees uit de pan en schenk er 1 dl water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken. Geef de jus bij het vlees.

Menusuggestie

Lekker met bloemkoolsalade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
Bloemkoolsalade
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
900 milligram
Auteur