Kokosmakronen gezoet met ahornsiroop

Getty Images

Als je niets lekkers in huis hebt, is dit hét recept uit het boek Smullen zonder Suiker van Karlijn Smeets om mee aan de slag te gaan. Binnen een half uurtje kan je al genieten van heerlijke zoete kokosmakronen. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig, dus zorg ervoor dat je ze altijd in huis hebt. Fijn als je opeens zin krijgt in iets zoets!

Aantal personen 
circa 15 koekjes
Bereidingsduur 
25 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kokosrasp
  • 4 eiwitten
  • 4 eetlepels ahornsiroop

Bereiding

Extra nodig: keukenmachine/mixer
Optioneel: spuitzak met spuitmond van tenminste 2 cm breed (dit recept is overigens makkelijker te maken zonder spuitzak)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg alvast bakpapier op de bakplaat en splits het eigeel en eiwit van de eieren.

Bereiden

Doe de kokosrasp in een kom, voeg eiwitten en ahornsiroop toe meng het geheel goed door elkaar. Schep het beslag met twee dessertlepels op en maak er bolletjes van. Je kan de bolletjes ook met je handen kneden en eventueel platdrukken zodat het platte kokoskoekjes worden. Als je een spuitzak met een grote opening hebt, schep dan het beslag in de spuitzak en spuit toefjes beslag op de bakplaat.

Bakken

Bak de koekjes in circa 12 tot 15 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudgeel zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen.

Dit recept komt uit het boek ‘Smullen zonder Suiker!‘

Voedingswaarden

Energie 
18kcal
Koolhydraten 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Smullen zonder Suiker