Kombubouillon met shiitake

Getty Images

Vegetarisch voorgerecht voor vier personen

Ingrediënten

  • 1 vel gedroogde kombu
  • 1 wortel, schoongemaakt en in stukken
  • 1 prei, schoongemaakt en in grove stukken
  • 3 gedroogde shiitakes
  • 100 gram verse shiitakes
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Doe de wortel, prei, gedroogde shiitakes en kombu in 1 liter water en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur zo zacht dat het net niet meer kookt en laat de bouillon 45 minuten trekken.
  3. Zeef de bouillon en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de shiitake in reepjes.
  5. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper in ragfijne reepjes.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitake en peper 2 minuten.
  7. Serveer de bouillon met de paddenstoelen en peper.