Macaronisalade met tomaten en sardientjes

Getty Images

Een lekker makkelijk recept voor een macaronisalade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmacaroni
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedrood chilipepertje
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram rijpe (Tasty Tom) tomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 gegrilde paprika (koelvak, zonder zout)
  • 12 blaadjes basilicum
  • 2 blikjes sardientjes

Bereiding

  1. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Spoel de macaroni met koud water en laat het uitlekken.
  3. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
  4. Verkruimel het pepertje er boven. Voeg de azijn en de olie toe.
  5. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Snijd de paprika klein.
  8. Knip de gewassen basilicum klein.
  9. Doe alles bij elkaar in de kom.
  10. Maak de sardientjes schoon en verdeel de vis in stukjes.
  11. Schep de groente en de sardientjes door de macaroni en maak de salade eventueel op smaak met nog wat balsamicoazijn.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

 

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum