Mosterdsoep

Getty Images

Een pittig soepje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 dl bouillon (van tablet)
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 3 takjes peterselie
  • 1-1½ eetlepel (groninger) mosterd

Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Fruit de sjalot in de margarine glazig.
  3. Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
  4. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon bij tot een gebonden soep is ontstaan.
  5. Laat de soep 5 minuten zacht koken.
  6. Snijd de ham in reepjes en knip de gewassen peterselie klein.
  7. Roer de mosterd door de soep en garneer met de reepjes ham en de peterselie.

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum