Omelet met groente

Getty Images

Licht en luchtig deze heerlijke groente-omelet. Eet hem als ontbijt en je hebt veel minder zin in tussendoortjes later op de dag.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • Stukje prei
  • 1 kleine ui
  • 1 tomaat
  • ½ gele of rode paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 3 eetlepels doperwten (diepvries)
  • 4 takjes selderij
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen, de ui in snippers, de tomaat en het stuk paprika in blokjes.
  2. Roerbak de prei en de ui in de margarine in een paar minuten bijna gaar.
  3. Voeg de tomaat, de paprika, de doperwtjes en wat peper toe.
  4. Knip de gewassen selderij klein.
  5. Klop de eieren los met de selderij, peper en de melk.
  6. Schenk de eieren over de groente en laat het gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met komkommersla en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • een kleine komkommer
  • azijn
  • 4 sneden volkorenbrood

Ingrediënten over?

Paprika:
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of kleingesneden in een salade.

Voedingswaarden

Energie 
245kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Eieiei