Pangasius in tomatensaus

Getty Images

Ideaal voor je wekelijkse portie vis

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 pangasiusfilets
  • Bloem
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 100 mililiter bouillon met minder zout
  • Cayennepeper
  • Basilicum

Bereiding

  1. Bestrooi de vis met peper en bestuif de filets met bloem.
  2. Bak de vis in de hete margarine in ca. 6-8 minuten bruin en gaar.
  3. Snijd de tomaatjes klein.
  4. Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine.
  5. Verwarm de tomaten met de kleingesneden tomaatjes en de bouillon.
  6. Maak op smaak met cayennepeper.
  7. Leg de vis in de saus en strooi er kleingesneden basilicum over.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram sperziebonen
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
420kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum