Quinoa pilav

Getty Images

Geïnspireerd door het eten uit het Midden-Oosten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150-200 gram quinoa
  • ½ groentebouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de courgette in blokjes.
  3. Fruit de ui in de olie met de kerrie en het gemberpoeder glazig.
  4. Doe er de quinoa bij en roer tot alle korreltjes glanzen.
  5. Voeg de prei, de courgette en de bouillontablet toe en schenk er krap 3 dl water bij.
  6. Breng dit aan de kook en laat de quinoa met een deksel op de pan in 12-15 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met parten gekookt ei.

Hiervoor heb je nodig:
4 eieren
 

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum