Raapsteeltjessalade met tomaat en ei

Getty Images

Een heerlijke, snelle salade vol goede voedingsstoffen. Lekker vullend door de linzen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 gram raapsteeltjes
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 blik linzen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • ca. 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. 
  2. Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes, was de groente onder stromend water en laat ze goed uitlekken. 
  3. Was de tomaatjes en halveer ze. 
  4. Pel de ui.  Snijd een halve ui in dunne halve ringen en snijd de rest in snippers.
  5. Doe de linzen in een vergiet en spoel ze af. Laat de linzen goed uitlekken.
  6. Maak een dressing van 1 eetlepel olie, de azijn, 1 eetlepel water en de mosterd.
  7. Fruit de uiensnippers in de rest van de olie zacht. Voeg de linzen toe en laat ze warm worden.  
  8. Meng de dressing door de raapsteeltjes met de tomaatjes en de uienringen en doe dit in een schaal. 
  9. Pel de eieren en snijd ze in parten. Garneer de salade met de parten ei en geef de linzen erbij.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum