Ratatouille met kip en pasta

Getty Images

Met heerlijk grote stukken groenten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel tijm
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • Peterselie, selderij of 1 bosui

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in repen, de aubergine en de courgette in halve plakken en de knoflook in snippers.
  2. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Bak de kip in de hete olie bruin.
  3. Voeg alle groente toe met de tijm en de tomatenblokjes met wat sap. Smoor het geheel in 10 minuten gaar.
  4. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Was de peterselie en knip het klein.
  6. Maak de ratatouille op smaak met de peterselie en wat peper en meng de pasta er door.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
200 milligram
Auteur