Rijnlandse haringsalade

Getty Images

Geniet van deze frisse salade met vis.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine gare aardappelen
  • 1 kleine zoetzure appel
  • citroensap
  • 2 zoute haringen
  • 6 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in plakjes.
  2. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Druppel er wat citroensap over.
  3. Maak de haringen schoon. Snijd 1 haring in stukjes en de andere in reepjes.
  4. Knip de gewassen bieslook klein.
  5. Meng de yoghurt, de blokjes appel, de stukjes haring en de helft van de bieslook door de aardappelplakjes.
  6. Verdeel de salade over 2 borden en garneer met reepjes haring en de rest van de bieslook. Geef er het brood bij.

Voedingswaarden

Energie 
295kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2500 milligram
Auteur