Rijstsalade met tonijn en courgettelinten

Getty Images

Rooster de courgette voor extra veel smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ min

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • ½ teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 5 olijven zonder pit
  • 4 takjes peterselie, selderij of 10 sprieten bieslook
  • circa 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 blikje tonijn in water

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Halveer de sperziebonen en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  4. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Kook de laatste minuut de bleekselderij mee.
  5. Snijd de courgette in tweeën en schaaf de courgette in dunne repen. Bestrijk de repen courgette met wat van de olie.
  6. Rooster de courgette in een grillpan lichtbruin.
  7. Pers het halve teentje knoflook er boven uit.
  8. Snijd de tomaten in stukjes.
  9. Halveer de olijven.
  10. Was de kruiden en knip ze klein.
  11. Maak van de rest van de olie, azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de kruiden een dressing.
  12. Meng de sperzieboontjes, de bleekselderij, de tomaten, de olijven en de dressing door de nog warme rijst. Laat dit afkoelen.
  13. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Schep de vis door de salade en maak hem op smaak met peper.
  14. Garneer de salade met de courgettelinten.

Voedingswaarden

Energie 
505kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum