Rösti met kruidendip

Getty Images

Dit heerlijke gerecht met aardappelen is makkelijk om te maken. Lekker vullend en smaakvol.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 400-500 gram vastkokende aardappelen
  • ½ gedroogd pepertje
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram groene kool
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 6 sprieten bieslook
  • 4 takjes selderij of dille
  • 4 takjes peterselie
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 ml halfvolle dikke yoghurt

Bereiding

  1. Pel de ui en rasp hem boven een grote kom. 
  2. Schil de aardappelen en rasp ze grof boven de kom met de ui. 
  3. Verkruimel het stukje peper boven de geraspte aardappelen. Meng dit goed door elkaar.
  4. Verwarm 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Voeg de aardappelmassa toe en druk dit met een spatel of lepel goed aan. 
  5. Bak de aardappelen met een deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar en goudgeel. 
  6. Keer de rösti eventueel met behulp van een deksel of groot bord en bak de andere kant goudgeel.
  7. Maak de groene kool schoon en snijd de kool in repen. Kook de kool in weinig water in 10 minuten gaar.
  8. Bestrooi de vleesreepjes met peper en bak ze in de rest van de margarine gaar en bruin.
  9. Was de kruiden en knip ze klein. Klop de kruiden en de mosterd door de yoghurt en geef de saus erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur