Sinaasappel-witlofsalade met olijven

Getty Images

Comfortfood zonder spijt

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 klein struikje witlof
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • Citroensap
  • Stukje rode ui
  • 8 olijven

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels dik en vang het sap op.
  2. Snijd ze in plakken en halveer de plakken.
  3. Maak het witlof schoon en snijd het fijn.
  4. Verdeel het witlof over 2 borden.
  5. Druppel er de olie, het sinaasappelsap en wat citroensap over.
  6. Snijd het stukje ui in snippers.
  7. Verdeel de plakken sinaasappel, de snippers ui en de olijven over het witlof en strooi er wat peper over.

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
460 milligram
Auteur