Snelle pasta met broccoli en zeevruchten

Getty Images

Koken met zeven ingrediënten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 175 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld tagliatelle of farfalle
  • 1 vleestomaat
  • 100 gram halfvolle kwark
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 100 gram garnalen
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Kook de broccoli de laatste 5 minuten met de pasta mee.
  4. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Roer de stukjes tomaat en een paar lepels kookwater van de pasta door de kwark.
  6. Giet de pasta met de broccoli af en schep het kwarkmengsel, de mosselen en de garnalen erdoor.
  7. Warm het geheel al roerend snel door en maak het op smaak met een beetje peper.
  8. Strooi de Parmezaanse kaas aan tafel erover.

Voedingswaarden

Energie 
550kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2009 milligram
Auteur