Speltwafels zonder ei

Warm ontbijten met wafels

speltwafels
The Veggie Reporter

Deze smaakvolle speltwafels zijn een geweldige start van je ochtend. Ze zijn honderd procent plantaardig en het allerlekkerst met wat ahornsiroop en vers fruit. Weinig tijd in de ochtend? Je kunt ze ook heel goed de avond van tevoren maken!

Aantal personen: 2
Bereidingsduur: 1530 minuten

Ingrediënten:

  • 240 gram speltmeel (volkoren)
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 ½ eetlepel bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 330 milliliter soja- of havermelk
  • 1 theelepel pure vanille extract
  • 80 milliliter zonnebloemolie
  • Vers fruit ter garnering

Bereiding

  1. Meng het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg dan de melk, vanille en de zonnebloemolie toe en roer tot een egaal mengsel.
  2. Laat het wafelijzer heet worden. Het beslag heeft zo de tijd om nog even te rijzen.
  3. Vet het wafelijzer in. Giet een deel van het beslag in het wafelijzer en bak deze tot de wafel gaar is. Herhaal met de rest van het beslag.
  4. Serveer warm met bijvoorbeeld wat ahornsiroop en vers fruit.

Hoe lang duurt het voor een wafel klaar is?

Het verschilt per wafelijzer hoe lang het duurt voor de wafels klaar zijn. Vaak zit er een lichtje op dat aangeeft wanneer het wafelijzer weer geopend kan worden. Wij hebben de Grill & More met uitneembare wafelijzers van Solis gebruikt. Hierbij duurt het zo’n zes minuten op de middelhoge stand voor de wafels klaar zijn.

Tip

Heb je 's ochtends geen tijd om deze wafels te maken? Je kunt ze ook de dag of avond van tevoren bakken. De wafels zijn koud te eten, maar het is ook mogelijk om ze nog zo'n 5-10 minuten op 175 graden verwarmen.

Dit recept is afkomstig van the Veggie Reporter.

Voedingswaarde per persoon

Energie: 550 kcal
Eiwit: 11 gram
Koolhydraten: 58 gram
Vet: 28 gram
Verzadigd vet: 2 gram
Vezels: 8 gram
Zout: 1,6 gram

Auteur