Stamppot bloemkool

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 5 kerstomaatjes
  • Ca. 200 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Snijd ze eventueel in gelijke stukken.
  2. Doe de aardappelen in een pan en giet er 2 cm water bij. Leg een deksel op de pan en breng de aardappelen aan de kook. Draai als het kookt het vuur laag.
  3. Snijd de grote stronk met groene bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes.
  4. Was de bloemkoolroosjes in een vergiet.
  5. Voeg als de aardappelen 5 minuten koken de bloemkoolroosjes toe. Kook dit samen met het deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  6. Snijd de tomaatjes een keer door.
  7. Giet de gare aardappelen en bloemkool af in een vergiet en doe dit terug in de pan. Zet de pan op het aanrecht.
  8. Stamp dit met een pureestamper klein.
  9. Breng de melk in een steelpannetje op het vuur of in een beker in de magnetron aan de kook.
  10. Zet de pan met bloemkool en aardappelen weer op laag vuur. Giet een deel van de melk bij de aardappelen en bloemkool. Voeg de stukjes tomaat toe.
  11. Meng alles tot een lekkere stamppot. Voeg eventueel meer melk toe. Maak op smaak met wat peper en nootmuskaat.

Menusuggestie

Lekker met gehaktballetjes of vegetarische reepjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram vegetarische stukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Bloemkool
Bewaar de rest van de bloemkool in de koelkast maximaal 10 dagen. Gebruik de rest in een rauwkostsalade of maak er een bloemkoolsoep van.

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
800 milligram
Auteur