Thaise noedelsoep met kip

Getty Images

Verwennerij van de bovenste plank.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram Thaise groentemix
  • 1/3 kippenbouillontablet met minder zout
  • 100 gram volkoren noedels
  • 1 eetlepel vissaus (Nam pla) of ketjap
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  2. Verwarm de olie in een wok of soeppan en roerbak hierin de kip bruin.
  3. Voeg de Thaise groentemix toe en roerbak dit kort mee.
  4. Schenk er 400 ml water bij, voeg het stukje bouillontablet toe en kook dit 5 minuten.
  5. Doe de noedels erbij en laat ze volgens de gebruiksaanwijzing gaar worden.
  6. Maak de soep op smaak met wat vissaus of ketjap en garneer met klein geknipte koriander.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
800 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum