Toast met geroosterde pompoen

Warme groente voor ontbijt

toast
The Veggie Reporter

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente is 250 gram per dag. Waarom zou je daar ’s ochtends niet al mee beginnen, bijvoorbeeld met een broodje geroosterde pompoen?

Aantal personen: 2
Bereidingsduur: 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 4 bruine boterhammen
  • ¼ pompoen, zoals flespompoen of hokkaido
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • (plantaardige) roomkaas of hüttenkäse

Bereiding

  1. Maak de pompoen goed schoon en verwijder de zaden. Snijd in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter.
  2. Smeer de stukken pompoen in met de olijfolie. Rits de naalden van de rozemarijn en strooi deze er overheen. Bak de pompoen in de grillpan tot deze zacht wordt, zo’n 8-10 minuten per kant. Je kunt de pompoen ook in de oven bakken. Verwarm de oven dan voor op 220 graden en bak de pompoen voor 20-30 minuten of tot deze zacht wordt.
  3. Rooster de boterhammen. Besmeer met wat (plantaardige) roomkaas of hüttekäse. Leg de stukjes pompoen er bovenop. Verdeel over twee borden.

Tip

Je kunt ook de hele pompoen vast roosteren. Lekker voor de volgende dag, in een salade of bij het diner. Gebruik dan wat meer olijfolie en rozemarijn.

Dit recept is afkomstig van the Veggie Reporter.

Voedingswaarde per persoon

Energie: 316kcal
Eiwit: 13,3 gram
Koolhydraten: 31,4 gram
Vet: 13,9 gram
Verzadigd vet: 2,9 gram
Vezels: 6,6 gram
Zout: 1,1 gram

Auteur