Varkensschnitzel met tomatensalsa

Getty Images

Zo simpel, zo smakelijk

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 8-10 kerstomaatjes
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 dl tomatensap
  • citroensap
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 1/2 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

1. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
2. Was de tomaatjes, halveer ze en snijd ze in partjes.
3. Knip de basilicum klein.
4. Roer de stukjes tomaat, de sjalot en de basilicum door het tomatensap en maak het pittig op smaak met peper en wat citroensap.
5. Bestrooi de varkensschnitzels met peper en bak het vlees in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin. Geef de salsa er bij.

Menusuggestie

Lekker met witlof en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

    500 gram witlof
    6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
380kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum