Varkensvlees met olijven

Getty Images

Met smaak gestoofd

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • Mespunt gedroogd rozemarijn

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en weinig zout. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee met het vlees.
  4. Voeg de wijn, de olijven en de rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het vlees in 30 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met spruitjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:   

  • 400 gram spruitjes   
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
460kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
710 milligram
Auteur