Vegan pannenkoeken met gezonde chocoladesaus

Getty Images

Pannenkoeken zonder ei en zonder (koe)melk? Het kan! Wij delen een heerlijk en gezond recept voor vegan pannenkoeken met chocoladesaus.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 50 g havermeel
  • 60 g speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gember
  • ½ kleine banaan
  • 250 ml amandelmelk
  • Voor de chocoladesaus:
  • 5 el amandelmelk
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el agavesiroop

Bereiding

  1. Prak de banaan en meng deze met de amandelmelk.
  2. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten en voeg deze samen met de amandelmelk en de banaan.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan als je geen koekenpan met anti-aanbaklaag gebruikt en giet hier wat van het pannenkoekenbeslag in. Wanneer er bubbels ontstaan, kun je de pannenkoek omdraaien. Herhaal dit tot het beslag op is.⠀
  4. Voor de chocoladesaus zeef je de cacaopoeder boven de amandelmelk. Mix dit met een garde.
  5. Voeg de agavesiroop toe en meng nogmaals.
  6. Je kunt nu meer amandelmelk toevoegen om het uit te dunnen, agavesiroop om het zoeter te maken of juist meer cacao toevoegen om het dikker te maken.⠀

Serveer de pannenkoeken met bijvoorbeeld banaan, aardbeien, blauwe bessen, pure chocolade en geraspte kokos.

Dit recept is afkomstig van the Veggie Reporter.

Auteur