Vijgen met sinaasappelsiroop

Getty Images

Zalig zoet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 tot 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 rijpe vijgen

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel goed schoon.
  2. Snijd enkele mooie stukjes schil dun van de sinaasappel en snijd dit in dunne reepjes.
  3. Rasp de rest van de schil eraf. Pers de sinaasappels uit.
  4. Breng het sinaasappel- en citroensap met de geraspte schil en de suiker aan de kook.
  5. Laat de suiker oplossen en laat het op matig hoog vuur inkoken tot een siroop.
  6. Was de vijgen, snijd ze in vieren en druppel de hete siroop erover.
  7. Laat dit afkoelen en garneer de vijgen met de sinaasappelschilletjes.

Voedingswaarden

Energie 
185kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum