Visspiesjes

Getty Images

Een feest van smaken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram stevige visfilet (bijv. pangasius, tilapia, heilbot)
  • 50 gram grote garnalen

Bereiding

  1. Pers het halve teentje knoflook uit boven een schaal.
  2. Klop er de olie, het citroensap, de ketchup, de oregano en wat peper door.
  3. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  4. Snijd de vis in blokjes.
  5. Schep de marinade door de blokjes vis en courgette. Laat dit 30 minuten in de koelkast staan.
  6. Rijg aan spiesen afwisselend blokjes vis, courgette en een garnaal.
  7. Rooster de spiesen onder de grill, in een hete grillpan of op de barbecue in ca. 6 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde tomaten en risotto.

Hiervoor heb je nodig:   

Voedingswaarden

Energie 
645kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
2760 milligram