Wentelteefjes zonder ei

Vegan wentelteefjes

Wentelteefjes
The Veggie Reporter

Wist je dat je wentelteefjes ook heel makkelijk zonder ei kunt maken? Je kunt de eieren vervangen door wat eetlepels meel. Met een melkvervanger erbij zijn deze wentelteefjes gelijk plantaardig!

Aantal personen: 2
Bereidingsduur: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 4 volkoren boterhammen
  • 200 milliliter soja- of havermelk
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • Snufje kaneel
  • Vloeibare margarine
  • Vers fruit ter garnering
  • Kokos- of amandelyoghurt ter garnering

Bereiding

  1. Voeg de melk, het volkorenmeel en het kaneel samen en meng tot een glad beslag.
  2. Haal de boterhammen door het mengsel. Laat ze goed uitlekken.
  3. Bak de boterhammen in de margarine tot ze aan beide zijden goudbruin kleuren.
  4. Verdeel over twee borden en serveer eventueel met wat yoghurt en vers fruit.

Dit recept is afkomstig van the Veggie Reporter.

Voedingswaarde per persoon

Energie: 432 kcal
Eiwit: 15,6 gram
Koolhydraten: 55,4 gram
Vet: 14,7 gram
Verzadigd vet: 5,1 gram
Vezels: 8,9 gram
Zout: 0,9 gram

Auteur