Witte bonenchili met limoen

Getty Images

Een heerlijk hoofdgerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 doorregen varkensvlees
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram rijpe tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 eetlepel jalepenopepers
  • 1 klein blik grote witte bonen
  • 6 takjes koriander
  • 1 limoen
  • 4 theelepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in stukken.
  3. Bak het vlees in de hete olie bruin.
  4. Fruit de ui en de knoflook kort mee.
  5. Bak het chilipoeder, het paprikapoeder en de gemalen komijn 1 minuut mee. Voeg de Jalapeñopepers en de stukken tomaat toe en smoor het vlees in 10 minuten gaar.
  6. Meng er de uitgelekte witte bonen door en warm ze mee.
  7. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  8. Snijd de limoen in partjes.
  9. Geef er aan tafel de koriander, de limoen en de yoghurt bij.

Voedingswaarden

Energie 
460kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
970 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum