Zomerse bulgursalade met munt en sinaasappel

Getty Images

Vegetarisch lunchgerecht voor 2 personen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
25 minuten

Ingrediënten

  • 80 gram bulgur
  • 1 sinaasappel
  • olijfolie
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 vleestomaat
  • Enkele takjes munt
  • 200 gram tuinboontjes (gaar, zelf gekookt of uit de diepvries)
  • 2 handjes veldsla
  • Optioneel: blokjes feta

Bereiding

Kook de bulgur in ruim water in 15 minuten gaar. Giet af en laat even uitlekken. Halveer de sinaasappel, snijd 1 helft in schijfjes en pers de andere helft uit. Meng 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels sinaasappelsap door de bulgur en maak op smaak met zout en peper. Verdeel de bulgur over 2 glazen potjes (of bakjes). Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en snijd de tomaat in stukjes. Pluk de blaadjes van de munt. Meng de tuinbonen (spoel diepgevroren tuinbonen af met heet water en laat ze uitlekken) met de tomaten, de muntblaadjes en de zongedroogde tomaten. Schep er 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel sinaasappelsap door. Leg een beetje veldsla op de bulgur, verdeel de tuinbonensalade erover en garneer met de schijfjes sinaasappel. Draai een deksel op de potjes en bewaar ze koel tot je ze meeneemt. Ook lekker met wat extra blokjes feta.

 

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine