Andijviestamppot met serranoham

Getty Images

Het verhaal van de worteltjes kent iedereen. Maar dat gezond eten goed is voor de ogen, is echt geen fabel. Met dit recept uit Gezond eten voor je ogen zet je een originele andijviestampot op tafel. Lekker en ook nog eens hartstikke gezond voor je ogen

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 4 schijven ananas
  • 100 gram serranoham
  • 400 gram andijvie, gesneden
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 volle eetlepel mosterd

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.

Halveer ondertussen twee ananasschijven. Snijd de resterende ananasschijven in blokjes.

Rol vier plakjes serranoham om de halve ananasschijven heen. Bak de rest van de serranoham kort in eigen vet en snijd in stukjes.

Stamp de gekookte aardappelen samen met de rauwe andijvie, melk, de gebakken serranoham, ananasblokjes en de mosterd.

Serveer de stamppot met de rolletjes serranoham.

Dit recept komt uit het boek Gezond eten voor je ogen.

Auteur